Nordlysaften

med Hurtigruten Svalbard

Opplev magien med å være ute i villmarken på 78 grader nord! Vår nordlysaften i Camp Barentz er en helt spesiell opplevelse som du bør få med deg i løpet av oppholdet ditt i Longyearbyen. Spenningen stiger i det vi forlater byen, og kjører innover Adventdalen. Fjellene på hver side ruver over oss som kjemper, knapt synlige i den mørke polarnatten – eller kanskje badet i måneskinn og nordlys? Hva venter i enden av veien?

Billetttype Billetttariff
Per person NOK1,345.00
Også tilgjengelig som:
Children under 13 years NOK645.00

Fakta

Aldersgrense: 8 år
Minimum deltakere: 6 personer
Varighet: 3 timer
Arctic wilderness evening Camp Barentz Dinner Lecture Agurtxane Concellon Landscape 1920x1080 02
Northern light Arctic wilderness evening Aurora borealis Agurtxane Concellon Portrait 1920x1920 02 blue
Northern light Arctic wilderness evening Aurora borealis Agurtxane Concellon Portrait 1920x1920 02 outside

SVALBARDS OPPDAGER

Camp Barentz har en fantastisk beliggenhet ved foten av fjellet Breinosa, og rett under Gruve 7. Barentz hus er en kopi av hytta som Svalbards oppdager Willem Barentz overvintret i på Novaja Semlja i 1596. Her, langt fra byens belysning, har du perfekte forhold for å jakte på nordlyset. Og du kommer tett på naturen! Fra Camp Barentz kan du oppleve reinsdyr, ryper og rev på nært hold om du er heldig. Og vi stiller med vakt i tilfelle en isbjørn skulle nærme seg.

I det vi svinger inn foran de hyggelige trehyttene blir vi møtt av kveldens vert. Du vil få servert noe godt å drikke og deilig, hjemmelaget reinsdyrbidos, bålkaffe og dessert. Dette er et skikkelig Svalbardmåltid!

LÆR OM NORDLYSET

Etter en deilig middag er det på tide å lære litt mer om det grønne sløret på himmelen. Vi samles rundt bålet, og verten forteller og viser bilder om det utrolige fenomenet. Om forholdene ligger til rette avslutter vi med å oppleve nordlyset med egne øyne på utsiden av hytta. Når det er polarnatt (fra tidlig november til slutten av januar) kan man se nordlys både natt og dag – en spektakulær opplevelse.

Northern light Arctic wilderness evening Aurora borealis Agurtxane Concellon Landscape 1920x1080 04
  • Inkludert i prisen er transport tur/retur, reinsdyrbidos, drikke (øl, vin, brus) til maten, bålkaffe, hjemmelaget kake og foredrag om nordlyset.

    Vi anbefaler behagelige, varme friluftsklær og varme sko siden det kan trekke litt kaldt fra gulvet. Kle deg også for utendørs nordlysjakt. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant.

    Språk
    Sikkerhet er vår høyeste prioritet, og guiden må kunne gi veibeskrivelser du forstår. For å delta på en av våre utflukter kreves det at du snakker og forstår engelsk eller et av de skandinaviske språkene.

Svalbard har et felles karaktersystem slik at du finner turen som passer deg. Uthevet nummer er gradert for denne turen:

1 – Passer for alle

2 – Passer for de fleste

3 – Gjennomsnittlig fysisk form

4 – Over gjennomsnittlig fysisk form

5 – Krever eksepsjonell fysisk form

Flere ting å gjøre i polarnatta

mine visit

Gruvebesøk

Er du nysgjerrig på gruvedriften i Longyearbyen og historien bak...