Ice cave overnight adventure A night in an icecave Svalbard Wildlife Expeditions

Isgrotte-overnatting: Tilbring natten under isbreens overflate

med Svalbard Wildlife Expeditions

Bli med på en kveldstur til å overnatte i isgrotte!

Det er ute i den uberørte naturen du kan oppleve magien på Svalbard på sitt beste.

For å oppleve lyset og fargene må vi forlate husene og det kunstige lyset fra byen. Det er først når vi kommer ut i naturen – og mørket – at vi kan oppleve det magiske lyset som mørkeperioden /polarnatten kan gi når vi går til isgrotten. I løpet av februar er dagslyset vårt tilbake.

Den magiske Svalbard-opplevelsen

Første dagen vil guiden hente dere på overnattingsstedet kl. 17.00

Vi kjører ned til lageret vårt der vi har en kort briefing om turen, og tar ut det utstyr som vi trenger. Vi klargjør pakningen for vår videre ferd fra Nybyen. Når trugene er tilpasset setter vi kursen mot Longyearbreen. Det tar ikke lang tid før vi kommer i skyggen av belysningen fra Longyearbyen, og inn i polarnatten.​

Vi følger breen i jevn stigning til vi er oppe på breplatået der hvor grotta er. Her fyrer vi opp primusen og nyter en varm kopp med drikke før vi tar videre fatt på kveldsturen opp i høyden.

Overnatting isgrotte
Ice Cave overnight with Svalbard Wildlife Expeditions

Fra ryggen og selve toppen av fjellet er utsikten over et landskap i mørketida fantastisk.

Returen til grotten går raskt, og vel nede lager vi middag og gjør oss klare for en natt under den magiske isbreen. Her vil du oppleve en underjordisk verd av haller, trange passasjer og tykke lag med kraftige iskrystaller før vi kryper ned i soveposene våre for natten.

Etter en god frokost pakker vi sammen og gjør oss klare for retur ned breen. Så er det kort vei tilbake til Longyearbyen og sivilisasjonen. Vi regner med å være tilbake i Longyearbyen kl 11:00.

Praktisk informasjon

 • Gode, varme og tette fjellstøvler*

 • Varme klær

 • Kald drikke (helst i termos da væske kan fryse til is)

 • Kamera

 • Ryggsekk

 • Varm genser til hjemturen og pauser


*Etter bestillingsbekreftelse, du vil motta vår komplette anbefalt utstyrsliste for denne turen.


*Om man ikke har varme fjellsko, kan dette leies for NOK 100.


Ta med egen matpakke om behov.

Soveposer kan leies hos oss for kr 600,- pr stk.

 • Sesong: November-Mai

 • Turen starter:
  17:00

 • Varighet: Ca. 17 timer

 • Aldersgrense: 16 år

 • Price: NOK 3900

 • Nivå: 4/5

Turen har moderat vanskelighetsgrad 4 ved tilfeller av ekstrem kulde og at det kan forekomme kryping i grotta. Passer ikke for de som har ryggproblem, klaustrofobi eller dårlig fysisk form.​

Du må klare å bære nødvendig utstyr til overnattingen – guide hjelper til med pakkingen.

Avbestillingsregler

1. GYLDIGHET

Disse betingelser gjelder for alle bestillinger dersom ikke annen skriftlig avtale er inngått.

2. BESTILLING/PRISER

Bestilling av våre turer kan skje via ditt reisebyrå eller skriftlig til vårt kontor eller webadresse. Egne påmeldingsskjema til våre langturer/cruise vil bli tilsendt. Ankomster etter arrangementets start, og avreiser som måtte skje før dets slutt, berettiger ikke til reduksjoner i turens pris, med mindre dette er skriftlig avtalt eller angitt på forhånd. Det vil heller ikke bli gitt reduksjon i pris for forhold utenfor vår kontroll som for eksempel vær, vind- og fly- eller båtforsinkelser, endrede isforhold osv. Se pkt. 6.

3. BETALINGSVILKÅR

Når det gjelder våre overnattingsturer innbetales ved bestilling et depositum på minimum 25 % av turens pris. Vi sender faktura på restbeløpet til kunden med forfall 30 dager før avreise. Ved sen påmelding innkreves beløpet i sin helhet. Kvittering på innbetalt beløp skal da sendes pr e-post til info@wildlife.no. Etter forfall beregnes 2,5 % rente pr. måned. På våre dagsturer skal beløpet i sin helhet betales ved bestilling. Dersom man ønsker å betale med kredittkort må Svalbard Wildlife Expeditions sende kunde betalingslink. Ved manuell betaling belastes i tillegg et faktura- / kortgebyr på kr. 100,-. Dette gjelder alle typer bestillinger.

4a. AVBESTILLING LENGRE/OVERNATTINGS TURER

Avbestilling må skje skriftlig. Avhengig av når vi mottar avbestillingen refunderer vi turens pris minus nedenstående andel til dekning av våre tap i dets forbindelse. Deltagerne anbefales å tegne avbestillingsforsikring hos sitt private forsikringsselskap som bl.a. dekker avbestilling grunnet sykdom eller lignende. 48 dager eller tidligere før avreise 10 % min kr 1000,- i adm. gebyr 47-22 dager før avreise 25 % min kr 1000,- i adm. gebyr 21-14 dager før avreise 50 % i adm. gebyr 14-7 dager før avreise 75 % i adm. gebyr 7 dager eller senere før avreise 100 % og ingen refusjon

4b. AVBESTILLING DAGSTURER

Samme regler som under pkt. 4a, men følgende frister er gyldige: Fram til 22 dager før aktivitet gebyr tilsvarende 5 % av betalt pris Fra 21 – 8 dager før aktivitet gebyr tilsvarende 50 % av betalt pris 7 – 0 dager før aktivitet gebyr tilsvarende 100 % av betalt pris = ingen refusjon. Dersom kunden ønsker å endre på det bestilte program og dagsturer under 14 dager før ankomst, vil kunden måtte betale et endringsgebyr på kr 400,- per endring.

5. UFORUTSETTE HENDELSER:

Svalbard Wildlife Expeditions AS forbeholder seg retten til å endre avgangstider, minimums antall eller kansellere turer inntil 4 uker før avgang (dagsturer inntil turstart) ved for få deltagere i forhold til det oppgitte antall i brosjyrer eller web side. Likeledes forbeholder vi oss retten til å avlyse turer helt fram til turstart grunnet force majeure eller andre hendelser som ligger utenfor selskapets kontroll og som er til hinder for at turen kan gjennomføres. Kansellering om kundens vurdering sin egen fysiske og psykiske form i forhold til turens innhold ikke er forenlig. I slike tilfeller vil Svalbard Wildlife Expeditions AS ha rett til å heve avtalen og vil ikke være erstatningspliktig utover det beløp som kunden allerede har betalt operatøren. Vi forbeholder oss også retten til å endre program underveis, dette hvis arrangør/turleder mener det nødvendig av sikkerhetsmessige eller tekniske årsaker (værforhold, scooterhavari, forsinkelser o.l.). I Arktis er det været som bestemmer, og de ekstreme forhold som råder kan i enkelte tilfeller føre til at programmet må endres (også grunnet pågående redningsaksjoner) og gir således ikke rett til reduksjon i pris. Ingen refusjon ved gjenglemt førerkort eller forsinket/kansellering fly. Scooterforsikring inkludert, der slik benyttes, og egenandelen er NOK 6.000,- Svalbard Wildlife Expeditions AS prøver så langt det er forsvarlig å gjennomføre turen som beskrevet. Gjestens sikkerhet vil alltid være første prioritet.

6. KUNDENS ANSVAR

Kunden er selv ansvarlig for å vurdere sin egen fysiske og psykiske form i forhold til turens innhold. Kunden må til enhver tid rette seg etter de anvisninger som blir gitt av arrangement ansvarlig, og det er ikke i noen tilfeller tillatt å medbringe privat våpen eller pyroteknisk utstyr på våre turer. Svalbard Wildlife Expeditions AS forbeholder seg retten til å nekte personer deltakelse på våre aktiviteter om de vurderes som en risiko for sikkerheten, eller opptrer på en slik måte at det er til sjenanse for guide eller andre deltakere på turen.

7. FORSIKRING

Svalbard Wildlife Expeditions AS aktiviteter er dekket gjennom ansvarsforsikring hos vårt forsikringsselskap. Vi har også stilt garanti overfor Sysselmesteren på Svalbard for utgifter i forbindelse med evt. redningsaksjoner på Svalbard. Svalbard Wildlife Expeditions kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som skjer utenfor vår kontroll. For deltakelse på våre lengre turer krever vi at den enkelte deltaker har tegnet en individuell reiseforsikring. Denne kan kjøpes gjennom reisebyrå eller personlig forsikringsselskap.

8. LOV OM PAKKEREISER

For dette tilbudet gjelder lov om pakkereiser av 25. august 1995 nr. 57 og Svalbard Wildlife Expeditions as er leverandør av denne pakken i lovens forstand. Som medlem av Den Norske Reisebransje forening er det også stilt garanti til Reisegarantifondet i henhold til Lov om pakkereiser.

9. TRYKKFEIL OG PRISENDRINGER

Svalbard Wildlife Expeditions AS tar forbehold om trykkfeil og prisendringer utenfor vår kontroll.