Ice cave overnight adventure A night in an icecave Svalbard Wildlife Expeditions

Natt i isen: Overnatting i isgrotten

med Svalbard Wildlife Expeditions

Bli med på en kveldstur med overnatting i isgrotta. Det er ute på tur i den urørte naturen du best kan finne den magiske Svalbard-opplevelsen. For å oppleve lyset og fargene i Polarnatten må vi vekk fra husene og byens kunstige lys. Først når vi har kommet oss inn i naturen – og mørket – vil vi oppleve det magiske lyset Polarnatten kan gi.  I februar kommer dagslyset gradvis tilbake med et fantastisk fargespill på himmel og fjell.

Dag 1:

Første dagen vil guiden hente dere på overnattingsstedet kl. 17.00. Vi kjører ned til lageret vårt der vi har en kort briefing om turen, og tar ut det utstyr som vi trenger. Vi klargjør pakningen for vår videre ferd fra Nybyen. Når trugene er tilpasset setter vi kursen mot Longyearbreen. Det tar ikke lang tid før vi kommer i skyggen av belysningen fra Longyearbyen, og inn i Polarnatten. Vi følger breen i jevn stigning til vi er oppe på breplatået der hvor grotta er. Her fyrer vi opp primusen og nyter en varm kopp med drikke før vi tar fatt på den videre kveldsturen opp i høyden. Fra ryggen og selve toppen av fjellet er utsikten utover et landskap i mørketids drakt fantastisk. Returen til grotta er rask, og vel nede tilbereder vi middag og gjør oss klar for en natt under den magiske breen. Her får du oppleve en underjordisk verden med haller, trange passasjer, og tykke lag med mektige iskrystaller.

Dag 2:

Etter en god frokost pakker vi sammen og gjør klar for returen ned breen. Deretter er veien kort tilbake til Longyearbyen og sivilisasjonen. Vi forventer å være tilbake i Longyearbyen kl 11:00.

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.


Period: Februar – Mai

Dager: Tirsdag / Fredag

Pris: NOK 3390 per person
NOK 3000 per barn (age 12 – 15 years old)

Minimum 2 og maksimum 4 deltakere. Ved privat gruppe max 6 personer.

Ved kun 2 deltagere vil det være et pristillegg på NOK 1 000.- pr person.

Sovepose kan leies: Kr. 500,- pr pose.

Overnatting isgrotte

Prisen inkluderer: 

Transport til/fra overnattingssted, mat, liggeunderlag, guide med nødvendig sikkerhetsutstyr.

Endringer av turprogram:

Gjennomføring av turen og rute kan bli endret underveis på grunn av værforhold og gruppens størrelse.