Når planner du å komme?

gjestehuset102

VÅRE ROM

VELG OG BESTILL DINE AKTIVITETER HOS OSS

VELKOMMEN TIL GJESTEHUSET 102

Vi tilbyr overnatting med spesiell sjarm. Gjestehuset 102 befinner seg i Nybyen, øverst i Longyeardalen, 2 km overfor byens sentrum.

Gjestehuset var tidligere «Millionærheimen», tilrettelagt for de beste og mest erfarne gruvearbeiderne, bygget i 1946. I 1999 ble Brakke 102  omgjort til Gjestehuset 102, og tar fortsatt i mot de gladeste gjestene i byen. Gjestehuset 102 har 61 senger (fordelt på 7 enkeltrom, 19 tomannsrom og 4 firemansrom). Vi tilbyr ikke noen luksusovernatting, men en 5 stjerners opplevelse i Arktis.

Gjestehuset 102 er et flott utgangspunkt for ditt eventyr sommer og vinter siden vi er omgitt av to isbreer, fjell, kullgruver, fjorder og dyreliv! Er du heldig kan du se polarrev og reinsdyr gående rett utenfor vinduet ditt. I mørketiden kan du bli bergtatt av stjernehimmelen eller nordlyset som danser mot sør, et vakkert naturfenomen som vi i Longyearbyen kan se både dag og natt. La oss ta del i et fantastisk kapittel i livet ditt og våg å gjenoppleve det!

Våre rom og fasiliteter

Gjestehuset 102 er en to etasjers bygning med totalt 30 koselige rom. Gjestehuset har 7 enkeltrom, 19 tomannsrom og 4 4-sengs rom. Du vil alltid sove godt og våkne uthvilt hos oss. Komfortable baderom med dusj er tilgjengelig i fellesområdet i begge etasjene. Uansett hva slags rom du bor i har du tilgang til gratis internet. Frokost blir servert i 1. etasje. Når som helst kan du i tillegg kose deg med matlaging i vårt kjøkken utstyrt med alt du skulle trenge, så du kan føle seg som hjemme. Gjestehuset 102 har skjenkebevilling for salg av alkoholholdige drikkevarer. Det er to TV-stuer hvor du kan slappe av og ta livet med ro. Våre gjester har tilgang til å benytte vaskemaskin. Vi har også et oppbevaringsrom for bagasje, hvis du skulle trenge dette. Om sommeren er det mulig å leie en sykkel av oss og nyte turen ned til sentrum av vår fascinerende by.
Ikke nøl med å ta kontakt med oss om du skulle ha noen spørsmål!

Våre tilbud

 • September Superstay!

  35% rabatt når du bor minst 3 netter hos oss, for hele september måned!

  Les mer
 • Langtidsleie

  Bortsett fra hotellovernatting, tilbyr vi også månedlig leie i leiligheten vår, Guidebolig og på selve vandrerhjemmet.

  Les mer
 • Dark Season Campaign

  Kun 2695,- NOK per person

  Les mer og bestill
  1425
 • May Rush - nice to be on the ice

  30 prosent rabatt på overnatting for små grupper

  Les mer og bestill
 • St. Valentine’s Affair

  20% rabatt og en gratis vin flaske for paret

  Les mer og bestill
  1427
 • Fall - the north is the goal

  35 prosent rabatt for singlereisende

  Les mer og bestill
  longyearbyen in autumn
 • Skimaraton 2020

  Forhåndsreservasjon for Svalbard største årshendelse!

  Les mer og bestill
  maxresdefault

Info

Gjestehuset 102 er et budsjettvennlig overnattingstilbud i Nybyen, ca 2 km fra Longyearbyen sentrum. Fra 1946 til 2001 var gjestehuset brakke med overnatting for gruvearbeidere. I 1999 ble bygningen kjent som Brakke 102 til Gjestehuset 102. Gjestehuset har totalt 61 senger (enkeltrom, dobbeltrom og 4-sengs rom). Vi tilbyr overnatting med personlighet, avslappet atmosfære, historie og sjel. Standarden er enkel, men behagelig.

Velkommen til Gjestehuset 102, ditt hjem her på Svalbard!

Om oss

Gjestehuset 102 er eid av Arne Kristoffersen.
Arne er gruvearbeider og begynte å jobbe i Gruve 3 i 1980. Han er stolt over å være en av de mest erfarne gruvearbeiderne i byen. Arne tilbragte sin første vinter i Sverdrupbyen, hvor Gruve 1 B befinner seg, og så flyttet han videre til Nybyen og Brakke 102 (nå Gjestehuset 102) ble etablert for de mest erfarne gruvearbeiderne.
I 1999 kjøpte Arne brakken som i dag er vurdert som del av kulturarven på Svalbard og skapte ved dette kjøpet muligheten til å ta imot gjester fra hele verden og dele sitt spesielle hjem, kunnskap, historie og kjærlighet til byen med dem. I dag jobber Arne i Gruve 7, og som du forstår skaper han fremdeles historie her oppe!

BLI MED OSS PÅ SOSIALE MEDIER

Gjestehuset102 på Instagram
Gjestehuset102 på Facebook

Traveler Rating: 8.1 Excellent

Hotels mit Hotelbewertungen bei HolidayCheck