mine visit

Besøk i Gruve 3

med Gruve 3 AS

Er du nysgjerrig på gruvedriften i Longyearbyen og historien bak hvorfor noen menn valgte å bosette seg akkurat her for over 100 år siden?

Bli med oss på en tur i Gruve 3 og få kjenn på arbeidslivet til «gruvebusene» i den siste lavdriftsgruven i Longyearbyen. Gruve 3 var driftet mellom 1971-1996 og arbeidshøyden var ikke mer enn 60-90 cm. Det ble derfor brukt gammeldagse metoder for å hente ut kullet.

Da driften ble stanset i november 1996 ble alle maskiner og utstyr lagt igjen – det kunne nemlig ikke brukes i Gruve 7 eller Svea. Du vil derfor få en autentisk tur inn i daganlegget for Gruve 3 til vi vender inn i selve gruva mot slutten av turen. 

Spiss ørene og gled deg til en historisk og spennende tur i en av Longyearbyens gruver!

BillettypeBillettavgift
VoksenNOK 790,00 pr. person
Barn 12 – 15 årNOK 450,00 pr. person
Senior 67+ årNOK 560,00 pr. person
Coal mine 3 visit 1

NB!
Det kreves minimum 2 personer for å avholde turen.
Aldersgrense 12 år.

Transport: Vi henter og slipper av gjestene ved de ulike hotellene/gjestehusene i byen. Retur til flyplass om ønskelig (må bekreftes i forkant av ditt gruvebesøk grunnet bagasjeplass i bil/buss).

Klær/utstyr: Alle gjester får utdelt hjelm og hodelampe. Grunnet coronaviruset og for å forebygge smitte får våre gjester dessverre ikke mulighet til å kle seg i lomp (arbeidsdress).

Det er kjølig i anlegget og i gruva. Kle deg derfor for temperaturen utendørs. Varm jakke og bukse, ull, varme sko, votter og lue anbefales.

Språk: Norsk/skandinavisk og engelsk. Vær oppmerksom på at de fleste turer avholdes på engelsk. NB: Oversettelse fra gruppeledere er kun mulig på private turer.

Fysiske krav: Turen passer for de fleste med normal fysisk form. Det er dessverre ikke lagt til rette for rullestolbrukere.

Annet: Vi har et lokale tilgjengelig for utleie til ulike arrangementer. Dette kan tilbys enkeltvis eller sammen med omvisning i gruven. Kontakt oss direkte for tilbud.