ATV Safari i polarnatta

med Svalbard Adventures

Med kompasset pekende mot Adventdalen, gjør vi oss klare for å forlate Longyearbyens belysning og tre inn i mørket. Det er først nå, i mørket, du legger merke til lyset.

polar night atv 3

På denne tiden av året er sola under horisonten hele døgnet. Perioden som kalles polarnatt, varer fra november til slutten av januar og det er ingen forskjell mellom dag og natt. Dette gir oss muligheten til å oppleve naturens lyskilder fra månen, stjernehimmelen og kanskje også nordlyset.

— Vil anbefale denne turen som en flott måte å utforske Adventdalen og lære om den lokale historien og kulturen.

Emma, Dublin (Tripadvisor)

Vi starter alltid våre turer med en felles brief og gjennomgang av kjøretøyet, før vi gjør oss klare for tur. Deretter kjører vi våre Can-Am Outlander ATV-er ut av Longyearbyen og inn i Adventdalen, mens vi stopper på flere historiske steder underveis hvor guiden deler sin kjennskap og personlige innsikt om området. Byens tidligere flyplass og kulturminner fra gruvetiden passeres på vei til Svalbard Huskys hundegård. På veien ut speider vi etter nordlyset og tar oss tid til å lytte til stillheten.

Billetttype Billetttariff
Per person NOK1,690.00 sjåfør
Per person NOK1,290.00 passasjer
polar night atv 1

Svalbard Husky

Når vi vender tilbake til Longyearbyen, besøker vi hundegården til Svalbard Husky, hvor vi får muligheten til å bli kjent med polarhundene. Det blir også servert varm drikke og kjeks mens guiden deler flere gode historier om Svalbard og livet i hundegården.

Vi gjør oppmerksom på at alle deltakere må ha sertifikat og at ferdsel med ATV på bar eller tint mark er forbudt i henhold til Svalbardmiljøloven. Kjøring med ATV skjer derfor kun på veier hvor det er lov å kjøre med bil.

Praktisk informasjon

  • Transport til og fra overnattingsstedet
  • Vinterdress, støvler, votter, hjelm, googles og balaclava
  • Guide med sikkerhetsutstyr
  • Søk og redningsforsikring
  • Varm drikke og kjeks
  • Vi anbefaler varme klær å ha under vinterdressen som ullundertøy, ullsokker, tykk genser og ekstra votter
  • En liten ryggsekk for ekstra klær og andre gjenstander
  • For deltakere som kjører på denne ekskursjonen kreves det at du snakker og forstår engelsk eller et skandinavisk språk

Svalbard har et felles graderingssystem slik at du skal finne turen som passer for deg. Uthevet nummer er gradering for denne turen:

1 – Passer for alle

2 – Passer for de fleste

3 – Gjennomsnittlig fysisk form

4 – Over gjennomsnittlig fysisk form

5 – Krever eksepsjonell fysisk form

polar night atv