Fuglefjella: Fottur til Bjørndalen og Fuglefjella

med Svalbard Wildlife Expeditions

Det er ute på tur i den urørte naturen du finner den magiske Svalbard-opplevelsen. Langs fjordene, innover dalene og i fjellene hekker sjøfuglene. Man kan oppleve både alkekongen, gås, polarlomvi, teist, måser, havhest og kanskje til og med Svalbardrypa? 

I slutten av August og September ser vi at det blir færre fugler da de har startet på den lange reisen til varmere strøk.

Vi henter våre gjester, og kjører ut mot Bjørndalen, vest for Longyearbyen. Dette er et område som er rik både på flora og fauna, og er vi riktig heldig møter vi både polar rev og Svalbard reinen.

Et stykke inn i Bjørndalen stopper bilturen og vi tar bena fatt mot Fuglefjella. Først må vi krysse ei elv etter noen kilometers gange før vi bratt stiger opp på Fuglefjella. Vel oppe er det et stort platå med flott utsikt over store deler av Isfjorden. På den andre siden stuper fuglefjella rett ned i fjorden. Vi står nå på toppen av et av de største fuglefjellene i området.

NB! For de som skulle ønske det, er det mulig å ta av seg på bena og virkelig føle det arktiske smeltevannet når vi krysser elva til/fra Fuglefjella.

Periode: Juli – September
Dager: I henhold til vår aktivitetskalender
Tidspunkt: Kl. 09:30
Varighet: 8 timer
Pris 1: NOK 1440

Minimum antall: 3 personer
Maksimum antall: 8 personer
Nedre aldersgrense: 16 år

fuglegjella

Prisen inkluderer: Transport til/fra overnattingssted, ekspedisjonslunsj, kaffe/te, guide med nødvendig sikkerhetsutstyr.

Krav til deltagerne: Turen er middels krevende med tanke på fysisk form. Husk gode fjellsko. Det kan også være anbefalt med en liten tursekk med kamera, ekstra genser og noe kaldt å drikke