Hvalross Safari

med Svalbard Adventures

Opplev hvalrossen på vår RIB-båttur til Borebukta, hvor de fascinerende havpattedyrene ofte blir observert på isen foran breen, i vann og på land. Her venter også mektige brefronter og et særpreget fjord- og fjellandskap.

Vi krysser Isfjorden og setter kurs mot Borebukta, ca. 20 nautiske mil nordvest fra Longyearbyen. I det fjerne kan vi allerede se de spisse fjelltoppene ved Borebukta som er omringet av massive isbreer. Selv med et spektakulært skue i sikte bør du også holde utkikk for dyreliv i vannet på kryssingen over Isfjorden. For det er ikke bare hvalrossen vi kan være heldige å se på denne turen. De siste årene har det blitt observert mye hval i fjordene rundt Longyearbyen og fuglelivet yrer på denne tiden av året. Med åpen RIB-båt kommer vi nærmere naturen og du kan nyte full panoramautsikt.

 
Billett TypeBillettavgift
Per personNOK1,890.00 
Også tilgjengelig som:
Barn under 15 årNOK645.00 

 

Fakta om turen

Vanskelighetsgrad: 3 – passer for de med normalt god form

08:00 – 13:00

Minimum deltakere: 4 personer

Aldersgrense: 8 år

 
download 9
Walrus Safri Gjestehuset 102 Svalbard Adventures 3

Dagens mål: speiding etter hvalross i Borebukta

Vel fremme ved Borebukta fyller vi på blodsukkeret med varm toddy, kaffe og kjeks mens vi speider etter hvalross og nyter utsikten rundt båten.

For et halvt århundre siden ble hvalrossen fredet, etter 350 år med fangst som gjorde at bestanden var nede i så lite som et par hundre. De siste årene har hvalrossen igjen begynt å ta i bruk gamle samlesteder, som vi er så heldige å ha rundt Isfjorden. En hvalross kan veie så mye som 1,5 tonn og selv om de kan virke keitete på land, beveger de seg grasiøst og raskt når de er i vann. Hvalrossen er et sosialt dyr som ofte opptrer i flokk når de leter etter muslinger på havets bunn eller når de legger seg tørt på land for å hvile.

Walrus Safri Gjestehuset 102Svalbard Adventures
Walrus Safri Gjestehuset 102 Svalbard Adventures 2

Dyreliv er aldri en selvfølge å se når vi ferdes på Svalbard. Likevel er hvalrossen ofte å se på de samme stedene om sommeren, og i Borebukta observeres de ofte i vann og på land. Vår hvalrossafari har ikke ilandstigning, men fra båten har vi gode muligheter for å observere de nysgjerrige havpattedyrene.

 • Transport til og fra overnattingssted
 • Båtguide med nød- og sikkerhetsutstyr
 • Søk – og redningsforsikring
 •  Varm drikke og kjeks
 • Svalbard har et felles graderingssystem slik at du skal finne turen som passer for deg. Uthevet nummer er gradering for denne turen:

   

  1 – Passer for alle

  2 – Passer for de fleste

  3 – Passer for de med normalt god form

  4 – Passer for de med over gjennomsnittet god form

  5 – Denne aktiviteten krever meget god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form

Svalbard har et felles graderingssystem slik at du skal finne turen som passer for deg. Uthevet nummer er gradering for denne turen:

 

1 – Passer for alle

2 – Passer for de fleste

3 – Passer for de med normalt god form

4 – Passer for de med over gjennomsnittet god form

5 – Denne aktiviteten krever meget god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form