10 beste ting å gjøre når du besøker Svalbard om sommeren

Angie, Gjestehuset 102

Sommeren på Svalbard fremheves av midnattssolen, som dominerer sommerhimmelen fra tredje uke i april til tredje uke i august. Dette betyr at vi får 24 timer med dagslys hver dag. Lokalbefolkningen nyter endeløse dager om sommeren – det er mange ting vi ikke får gjort i den mørke og iskalde sesongen, så vi sørger for å gjøre dem når sommeren kommer!

Sommeren er GØY, og det er gøyere under midnattssolen! Her er tingene du ikke bør gå glipp av når du besøker Svalbard om sommeren.

1. Spaser rundt i den lille byen vår

IMG 0559 scaled e1655482725691
"Spisshusene" i Longyearbyen av Angie M.

Hvilken bedre måte å starte eventyret på et annet sted enn å bli introdusert til byen vår? Bli kjent med Longyearbyen og kom deg rundt som en lokal. Besøk de mest interessante punktene som sentrum, kirkegården vår, kirken vår, isbjørnskiltet og mer.

Vi har også disse informasjonstabene rundt i byen som vil veilede og gi deg interessant informasjon og historier mens du går.

Longyearbyen info signs Visit Svalbard
Longyearbyen info signs Visit Svalbard

En 2-3 timers spasertur rundt i byen er nok til å få litt oversikt over Longyearbyen. Husk at vi har en begrenset tryggsone som du må følge. Ta en titt på vårt bykart der det tryggeområdet står inne de svarte linjene.  Å gå utover den “safesonen” uten beskyttelsesvåpen eller guide anbefales ikke. Sykler er også tilgjengelig å leie på Turistinformasjonen! Uansett hvor du går, husk å respektere menneskene, dyrelivet og naturen. Legg igjen minner, ikke fotspor, og spesielt ikke søppel!

Vil du se mer av byen? Få en sightseeingtur for å nå andre interessante deler som Coal Mine 7 og Global Seed Vault!

IMG 3217 scaled 1
I Adventdalen
284637499 2124343381060664 4920490146289729107 n
Reinsdyr i byen
IMG 3290 scaled 1
Sykle rundt i byen

2. Gå kajakkpadling!

Føl freden i den arktiske naturen gjennom kajakkpadling! Det er flere kajakkturer tilgjengelig som lar deg utforske den stille, uberørte naturen. Fra kortere daglige turer til flerdagers kajakkekspedisjoner, kajakkpadling får deg til å sette mer pris på det arktiske miljøet. Det er ikke nødvendig med en tidligere erfaring for å padle kajakk. Gå på padling og skap vennskap fra hele verden!

Kayaking with Svalbard Wildlife Expeditions
Kayaking with Svalbard Wildlife Expeditions

De fleste aktiviteter, inkludert kajakkturene, inkluderer henting fra hotellet. Tørrdrakt, kajakksko, tørrsekker, hansker er inkludert på denne turen. Alt du trenger å ha er beredskapen for et fantastisk eventyr!

kayak

3. Besøk museer

Dette er et generelt must når du besøker Svalbard, men ja, pass på å ikke gå glipp av å besøke museene våre når du er i Longyearbyen! Vi har 2 museer, Svalbard Museum og North Pole Expedition Museum. Svalbard Museum har fokus på natur- og kulturhistorie. Det gir bred og omfattende kunnskap om historien og naturen i Arktis. Svalbard Museum presenterer en moderne utstilling i tradisjonell form, med modeller, rekonstruerte miljøer og autentiske gjenstander.

North Pole Expedition Museum har derimot fokus på historier om ekspedisjoner til Nordpolen, hovedsakelig med luftskip, men også med ski, hundehyller, båter.
Museet er i to etasjer og viser gamle dokumenter, aviser, bilder, originale ekspedisjonsfilmer, historiske gjenstander, brev og mer. Utstillingen synliggjør oppdagelsesreisendes innsats for å nå Nordpolen og mystiske frosne horisonter, drevet av nysgjerrighet, personlige ambisjoner og vitenskapelig forskning.

Plassert både i byen, nyt et fredelig, men likevel berikende øyeblikk med alle interessante historier disse museene tilbyr mens du “reiser tilbake” i tid.

4. Kom deg til toppen med fjellvandring

Longyearbyen er omgitt av majestetiske fjell. Ikke gå glipp av å ta en tur på noen av disse fjellene når du besøker. Sett pris på det unike landskapet, utsiktspunktene, floraene og faunaene. Ikke en erfaren turgåer? Ikke bekymre deg, det er forskjellige fjellturer å velge mellom, med forskjellige karakterer og lengde i henhold til vanskelighetsgraden.

Platå Fjellturer blant de mest populære og enkleste fotturene i Longyearbyen. Fra toppen sees det vakre fugleperspektivet over byen vår og fjorden, Adventfjorden.

IMG 1406 1 scaled 1
Platå Fjelltur med Svalbard Wildlife Expeditions
117157757 1599009013594106 1749117881358981146 n
Med utsikt over Adventfjorden og Isfjorden

Andre populære fjellturer i Longyearbyen er Sarkofagen, Trollsteinen Trek, Fuglefjella og Hiorthfjellet. Se hele listen her.

Hvis du vil ha en mer utfordrende tur, gjør det Arctic Challenge! En 11-timers fottur og kajakk kombinert tur. Denne turen går til Hiorthfjellet, det mektige, pittoreske fjellet mot Longyearbyen. Men før dette skal du krysse fjorden med kajakker. På toppen av Hiorthfjellet vil du bli belønnet med en utrolig spektakulær utsikt.

Denne turen er litt tøff, karakteriserte 5 av 5 etter vanskelighetsgrad, men hele opplevelsen er 5 av 5 også!

5. Fugletitting

Svalbard er et “hjem” for 234 forskjellige fuglearter. Hver sommer, når solen står over horisonten både natt og dag, dannes det et rikt fugleliv på Svalbard. Den rolige, vakre arktiske naturen tiltrekker seg hundretusenvis av fugler i løpet av denne sesongen. Disse fuglene kommer fra forskjellige deler av verden, reiser tusenvis av mil for å nå Svalbard for avl. Dette inkluderer polartern, som migrerer fra Antarktis-sirkelen, til polarsirkelen – en reise på omtrent 15 000 kilometer, eller 9 300 miles enveis!

Svalbard Ptarmigan by Anita Rude
Svalbard Ptarmigan by Anita Rude
svalbard auk by John Haugen
Little Auks av John Haugen
Arctic Tern by Anita Rude
Arctic Tern by Anita Rude

Svalbardrepa er den eneste fuglearten som overvintrer på land. I Longyearbyen, spesielt i Adventsdalen, vil du se rike kolonier av ‘bolig’ fugler som ærfugl, bramgås og polarterner.

Det er også noen turer som fokuserer på fugletitting, som f.eks Fottur til Bjørndalen og Fuglefjellet. På denne turen går du gjennom Bjørndalen og fortsetter videre til fuglefjellet Fuglefjella. Dette fjellet, som regnes som en svært viktig fuglehekkeklippe, og som bokstavelig talt oversettes til Bird Mountain på engelsk, er hjemsted for flere fuglearter, inkludert alkefugler og lomvi. På veien vil du muligens se annet dyreliv som polarrev, reinsdyr og svalbardrype. Når du er på toppen, vil du bli belønnet med en flott utsikt over Isfjorden.

6. Arctic Dip/Polar Plunge Challenge

The Arctic Dip Polar Plunge Challenge 1 1 scaled 1
The Arctic Dip Polar Plunge Challenge 1 2 scaled 1

Er du klar for en kald utfordring? Inviter vennene dine til å delta på denne polare stupeutfordringen! Reiser du alene? Du kan alltid knytte vennskap fra hotellet du bor i – spesielt på vandrerhjem hvor atmosfæren er varm og uformell! Om sommeren er vanntemperaturen rundt 3-5 grader celsius. Sikkert ikke ideelt for svømming, men for noen avstressende dukkert, kanskje! Forskning sier at en god dukkert i det kalde vannet bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdommer og kreft ved å regulere antioksidantprosessene i kroppen – så nå har du en god unnskyldning for å prøve! Det er mulig å kombinere dette med badstue også.SvalBad sauna lar deg ta en dukkert i det artiske havvannet og varme deg i badstuen etterpå.

7. Utforsk Billefjorden

Bli overrasket over de vakre fjellene i Billefjorden, fuglelivet på havet, den vakre Skansbukta og Nordenskiöldbreen. Lunsj serveres på båten mens du sosialiserer deg med mannskapet og andre gjester. Du vil også få god tid til å observere den mektige isbreen og prøve å få øye på noen dyr.

Møt dyrelivet underveis som hvaler, seler og til og med en isbjørn, hvis du er heldig! Denne turen kan bestilles her. Sjekk ut andre båtturer her.

IMG 4055

8. Flerdagers ekspedisjoner

Utforsk og sett mer pris på den uberørte arktiske naturen som bare er så ute av denne verden. Det er flere flerdagers ekspedisjoner om sommeren som virkelig lar deg omfavne den indre oppdageren deg. Svalbard Wildlife Expeditions er en lokal anerkjent turoperatør som arrangerer bærekraftige og miljøvennlige ekspedisjoner hele året.

Leter du etter det beste sommereventyret? Hva med en 3-dagers villmarksleir? Eller a 5-dagers kajakkekspedisjon? Har du mye tid? En 9-dagers fotturekspedisjon på vestkysten av Spitsbergen tilbys også. Under disse turene, ikke bli overrasket over å se et rikt dyre- og fugleliv rett rundt teltet ditt! Forvent et ekte eventyr, tusenvis av historier å høre fra de erfarne guidene, og utvikle et tettere forhold til naturen.

swe camp
Wilderness Camp with Svalbard Wildlife Expeditions
camp
Våkner opp på en vakker arktisk kyst

Du kan se resten av ekspedisjonene her.

8. Wildlife Safari med båt

Whale Safari Polar Charter 3 768x449 1

Bortsett fra sin majestetiske og magiske natur, er Svalbard, som du kanskje allerede vet, bebodd av et unikt og mangfoldig dyreliv. En av de mest populære turene om sommeren er hval safari. Hvor flott ville det være å se det største dyret på planeten, blåhvalen? Blant de vanligste hvalene å se på Svalbard er vågehval, knølhval og hvithval. Selv om dyrelivet aldri er garantert, er det fint å ta sjansen!

En annen populær dyrelivstur er Hvalrosssafari. Disse klumpete skapningene er ekstremt sosiale, så det er ikke uvanlig å se dem svømme og sole seg i grupper – og de er også ganske morsomme! Det er 2 viktigste hvalrosskolonier i Isfjorden hvor disse turene tar deg – i Borebukta over fjorden, og i Prins Karl Forland på vestkysten av Spitsbergen. Svalbard Adventures tar deg med til Borebukta, hvor du ikke bare vil bli belønnet med hvalross-sightseeing, men også med en utrolig utsikt fra båten. Nyt å se og sette pris på de to isbreene du kan se fra denne bukten, Nansen-breen og Bore-breen.

Disse merkelig bedårende skapningene besøker noen ganger Longyearbyen flere ganger i løpet av sommeren, så hvis du er heldig, kan du kanskje se dem bare på strendene i Longyearbyen!

Apropos dyreliv, så er det veldig vanlig å se rein rundt Longyearbyen også!

Walrus Safri Gjestehuset 102Svalbard Adventures 1030x676 1
66516327 3503846906307420 8809320980313800704 o e1655481637635

Du kan se resten av ekspedisjonene her.

10. Kos deg under solen

Skaff vennskap gjennom våre andre gjester rett utenfor vårt hostel, Gjestehuset 102. Vi har en veranda utenfor du kan bruke til å nyte varmen fra solen, mens du lytter til fantastiske historier fra andre reisende fra hele verden. En kullgrill er også tilgjengelig å låne frem til kl. 16.00 for en hyggelig, deilig grillmat med dine nyfunne venner. Vi selger brus og annen snacks i resepsjonen som du kan ta med ute.

Bare husk at det kan være noen andre gjester som hviler på rommene deres, så vi må vise respekt.

cozy days under the sun gjestehuset 102 scaled 1
cozy days under the sun gjestehuset 102 1 scaled 1

Opplev midnattssolen, møt våre vennlige reinsdyr, padle i kajakk i de arktiske fjordene, smak på vår lokale eksotiske mat, og utforsk isbreer og fjell denne sommeren – å, du kan gjøre så mye mer på Svalbard – hvor det ekstraordinære er vanlig!

Gå inn i arktis i sommer og ta eventyret. Husk at vi tilbyr 5% rabatt på aktiviteter med våre foretrukne partnere, Svalbard Wildlife Expeditions, Svalbard Adventures og Polar Charter, hvis du bestiller oppholdet ditt direkte hos oss.

Gjør det til en sommer å huske!

Begynn å planlegge sommereventyret. Sjekk tilgjengeligheten vår:

Andre interessant lesninger

Attraksjoner

[av_heading heading=’Attraksjoner’ tag=’h1′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=”...

Les mer: