tn winter snowmobile tempelfjorden svalbard northern lights JC Pieri 002

Snøscootersafari til Nordlyscamp

med Svalbard Adventures

Å besøke området rundt Tempelfjorden og Sassendalen i mørketiden gir deg virkelig følelsen av å være i ett med naturen. Vår lavvo varmes opp for lunsj og historiefortelling. Du befinner deg nå omringet i historiske omgivelser og vill natur.

Med god og varm bekledning, ansiktet vendt østover mot mørket og lyden av durende snøscootere, gjør vi oss klare for en dag ute i Svalbards natur. Langs elvelandskap, brede daler og åpne vidder tar vi oss frem med snøscootere. Målet er Brattlidalen, en liten canyon som elven har vasket ut og som naturen nærmest har formet som en liten katedral.

— Jeg trodde jeg hadde opplevd villmark og naturskjønnhet før, men de to eventyrlige dagene organisert av dette teamet overgikk alle forventninger!

Silje Christine, Sveits (Tripadvisor)

Levende lys og knitrende bål lyser opp lavvoen og omgivelsene rundt oss i Brattlidalen. Mens vi setter oss til bords, på benker med reinsdyrskinn, blir du servert varm lunsj mens guiden forteller Svalbardhistorier. Det er mørketid ute, og på denne tiden av året er solen så langt under horisonten at polarlyset kommer tydeligere frem. Her ute, langt inn i ødemarken, gir det oss den beste forutsetning for å skimte nordlyset. Svalbard er et av de få befolkede stedene på jorden hvor dette mystiske fenomenet kan sees på dagtid.

Billetttype Billetttariff
Per person NOK2690 sjåfør
Også tilgjengelig som:
Per person NOK1190.00 passasjer

Med forbehold om prisendringer.

Fakta

Vanskelighetsgrad: 3 av 5

Kl: 10:00-17:00

Minimum deltakere: 2 sjåfører

Aldersgrense: 12 år

svalbard adventures
 • Transport til og fra overnattingssted
 • Snøscooter
 • Vinterdress, sko, votter, hjelm, briller og balaclava
 • Varm lunsj, varm drikke og kjeks
 • Søk – og redningsforsikring
 • Erfaren guide med nød – og sikkerhetsutstyr
 • Deltakeren plikter selv å påse at førerkortet er gyldig på Svalbard og Jan Mayen, og bes kontakte ansvarlige myndigheter ved eventuelle spørsmål. Guiden vil sjekke hver deltakers førerkort og vil nekte deltakelse om nødvendig. Det vil ikke bli gitt noen refusjon på grunn av ugyldig førerkort.
 • Vi anbefaler ikke denne turen hvis du er gravid eller har ryggproblemer
 • Egen bekledning til å ha under vinterdressen som ullundertøy, ullsokker, tykk genser og ekstra hansker/votter

 • En liten ryggsekk for ekstra klær og andre gjenstander
 • Sikkerhetsbriefingen foregår på engelsk, så alle gjestene som skal kjøre selv, må forstå eller snakke engelsk
 • NB! Tidlig i sesongen tar vi forbehold om at campen blir lagt til en annen lokasjon, da man er avhengig av riktige snøforhold for å ta seg inn til området. Alternativt vil campen være utendørs, hvor vi tenner bål ute i det fri og nyter lunsjen på reinsdyrskinn foran bålet.

Svalbard har et felles graderingssystem slik at du skal finne turen som passer for deg. Det finnes ingen snøscooterturer som passer for alle, derfor er det ingen gradering 1. Uthevet nummer er gradering for denne turen:

2 – Passer for de aller fleste, også de uten snøscootererfaring. Tur i enkelt og flatt terreng

3 – Passer for de fleste, også de uten snøscootererfaring. Tur i variert terreng

4 – Passer for de som har kjørt snøscooter tidligere. Lang dagstur

5 – Denne scooterturen krever at du har kjørt snøscooter tidligere. Veldig lang dagstur

tn 200116 SA day3 foto jan christophelle 010

Eskerfossen

Etter lunsj utforsker vi området rundt lavvoen før vi setter oss på snøscooteren igjen. Neste stopp er Eskerfossen. Navnet kommer fra begrepet «esker», som er en samling av løsmasser av grus og stein som har blitt med smeltevannet under en isbre. Etter at isen har smeltet, ligger den igjen som en forhøyning i terrenget og her kan vi se et frossent fossefall som henger over kanten. Vi tar et siste stopp når vi nærmer oss Longyearbyen og tar inn synet av byen som bader i lys,

i sterk kontrast til naturen som omgir den.

tn winter northern lights snowmobile svalbard Bublik Polina 002
tn 200116 SA day3 foto jan christophelle 033

Ruten: