Ny-Ålesund: den nordligste byen i verden

hos Better Moments

Bli med på en tur til Ny-Ålesund, en tidligere gruveby og inngangsporten til Arktis. Dette var utgangspunktet for kjente oppdagelsesreisendes løp til Nordpolen. Roald Amundsen, kjent som den første som nådde både Syd- og Nordpolen, brukte Ny-Ålesund som base da han reiste til polen i 1926 med Luftskipet NORGE.

Vi henter deg og tar deg til havnen hvor vi har båten vår. Etter sikkerhetsbriefingen skal vi ut til Isfjorden og sette kursen nordover. På vei gjennom Forlandssundet passerer vi Poolepynten. Dette er en velkjent hvalross hole-out plass. Hvis det er den rette tiden på året, tar vi en kort stopp her for å se nærmere på hvalrossene. Etter en kjøretur på 3-4 timer kommer vi til Kongsfjorden. I klart vær kan vi se «Tre kroner», tre nunataker som stikker ut av den vakre Kongbreen. Kongsfjorden er veldig ofte fylt med isfjell som har kalvet fra de enorme isbreene som fjorden er omgitt av.

nyaalesund bettermoments2
nyaalesund

Når vi ankommer Ny-Ålesund går vi i land for å utforske denne koselige lille byen med så mye historie. Vi skal besøke masten der Roald Amundsen festet luftskipet sitt mens han ventet på å sette av gårde til Nordpolen. Her finner vi også det nordligste postkontoret hvor du kan sende postkort.Tekstredigerer Etter den guidede turen vil du ha tid til å handle suvenirer i den nordligste butikken i verden. Før vi drar tilbake til Longyearbyen finner vi et fint sted hvor vi skal nyte lunsjen vår.

Vi kan ta med gjester i rullestol. Ta kontakt for bestilling.

Minimumsalderen er 4 år. Vi krever minimum 7 personer på denne turen.

Praktisk informasjon

  • Henting på hotellene kl. 08:00
  • Varighet: 12 timer
  • Gjennomsnittlig fysisk form kreves
  • Lunsj inkludert

Mest populære turer - Sommer

Hvalrossafari åpen båt

Opplev hvalrossen på vår RIB-båttur til Borebukta, hvor de fascinerende havpattedyrene ofte blir observert på isen foran breen, i vann...

Les mer: