Besøk i Ny Ålesund med hybridbåten Kvitbjørn

med Hurtigruten Svalbard

Bli med på en spennende reise ut av Isfjorden og opp til Ny Ålesund. Det blir en behagelig reise i vår nye hybridbåt Kvitbjørn med egen kaptein og en guide. På veien oppover håper vi å se spennende dyreliv og nyte vakker natur.

Bli med oss til verdens nordligste bosetning!

Ny Ålesund er ansett å være verdens nordligste bosetning. Opprinnelig ble stedet grunnlagt på kullgruvedrift og det var virksomheten her frem til 1962 da en større ulykke i kullgruva medførte at gruvedriften ble nedlagt. Siden er Ny Ålesund bygget opp som et sted for forskning og vitenskapelige undersøkelser og er i dag er topp moderne forskningssenter i høyarktis. Ny Ålesund er også kjent som et utgangspunkt for utforskningen av Arktis og polbassenget. Det var blant annet her Roald Amundsen mellomlandet med luftskipet Norge på vei til Nordpolen i mai 1926. Ennå kan man se den høye masten som luftskipet fortøyde til under oppholdet.

BillettypeBillettavgift
VoksenNOK 4 990,00 pr. person

Med forbehold om prisendringer.

Fakta om turen

Minimum antall deltagere: 4

Vanskelighetsgrad: 3 – Passer for de med normalt god form

Aldersgrense :14 år

Varighet: 12 timer

Ny alesund HGS 11516 1920 Foto Nina Bailey
Visit in Ny Alesund with the hybrid boat Kvitbjorn 1

Tur med vår nye lukkede hybridbåt «Kvitbjørn».

Vi runder Vestpynten og kurser vestover ut Isfjorden mot Daudmannsodden i vår nye lukkede hybridbåt «Kvitbjørn». Båten er utstyrt med hybrid motorløsning, den er 14,9 meter lang og svært komfortabel med moderne løsninger. Etter etpar timer er vi på vei nordover i Forlandssundet i retning Kvadehuken og Kongsfjorden. Turen opp til Ny Ålesund tar normalt ca 4-5 timer. På veien stopper vi kanskje ved Poolepynten for å hilse på hvalrossene. Totalt har turen har en varighet på 11-12 timer. Båten tar max 12 passasjerer. Aldersgrense 14 år. Vi gjør oppmerksom på at dette er en lang tur, total tilbakelagt distanse vil være omtrent 200 nautiske mil. Velkommen på tur med oss.

Visit in Ny Alesund with the hybrid boat Kvitbjorn 2
Ny alesund HGS 10023 1920 Foto Ragnar Hartvig

Inkludert i turen

• Transport fra/til overnattingssted.
• Båtfører og guide med nødvendig sikkerhetsutstyr.
• Et måltid under oppholdet i Ny Ålesund og drikke.

Deltagere må selv ha med varme klær samt lue og votter, vi vil bruke litt tid ute på dekk.

Vi gjør oppmerksom på at du må signere et vilkårsskjema/passasjerliste for å delta på denne aktiviteten. Du kan be om å få vilkårene tilsendt før turen.

Legg igjen en kommentar