trollsteinen2

Topptur Randonnée fra Trollsteinen

med Svalbard Wildlife Expeditions

Fjellryggen danner en hestesko rundt Larsbreen. På ryggens høyeste punkt ligger det en svær stein, karakteristisk og ruvende 850 meter over havet, lever denne steinen virkelig opp til sitt navn Trollsteinen.

Fantastisk utsiktspunkt, selv i mørketiden.

Hver onsdag og lørdag straks forholdene tilsier det, henter Guide alle ski-kjørere på de respektive hoteller og har et informasjonsmøte mht turen og utstyr.

Vi anbefaler eget skiutstyr for å unngå tidsbruk på utleie og tilpassing av ski etter at gruppen er samlet.

 

Periode: Februar – Mai
Dager: I henhold til vår aktivitetskalender


Tidspunkt: 09:00


Varighet: 6 timer


Pris 1: NOK 1800 minimum 2 personer
Pris 2: NOK 450 leie av søkestang, spade og skredsøker
Pris 3: NOK 1100 leie av skipakke (ski,staver,sko)

trollsteinen

Etter å ha besteget fjellet Trollsteinen, tar vi oss en pause og nyter naturens stillhet med varm ekspedisjonslunsj før vi kjører ned til Longyearbyen. Er vi heldige, er det puddersnø – men vi kan forvente hardpakket og til dels isete snø i perioder. I mørketiden bruker vi hodelykt.

 

Vi anbefaler å ta med en svipptursekk med ekstra genser og kald drikke. Det er ofte kjølig når vi tar lunsjpausen. Husk gode og varme fjellsko for turen.

Turen er fra middels til krevende. Nivå 4

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

Om du trenger ekstra utstyr/klær, kan dette kjøpes hos www.arctica.no

Om du ikke har med søkestang, spade og skredsøker kan dette leies hos oss for NOK 450 per sett (påbudt å ha med på tur). 

Vi leier ut skipakke kr 1100 Send gjerne en mail med høyde, vekt og skostørrelse slik at guide kan forberede utstyret for å spare tid på morgenen – info@wildlife.no  

download 2Trollsteinen: Hike crossing the glaicer to the peak

Prisen inkluderer: Transport fra/til overnattingssted, truger ved behov, hodelykt i mørketid, varm lunsj, varm drikke, kjeks og guide med nødvendig sikkerhetsutstyr

Minimum 2 personer

Aldersgrense vinter: 16 år

Skinivå og erfaringskrav Trollsteinen:

Denne turen er en ganske enkel og skånsom tur som ikke krever spesiell erfaring av gjestene med randonee-ski. Du må være komfortabel og ha erfaring med å kjøre på ski nedover i slakt terreng under 30 grader. Hvis du aldri har vært på skitur, men er vant til å stå på ski i bakken; Ikke noe problem, guiden vil introdusere deg til skiturutstyret og hvordan du kan nyte randonnee.

trollsteinen3
trollsteinen5
trollsteinen
trollsteinen4

Legg igjen en kommentar