Svalbard Skimaraton 2024

13 April 2024

Sikre deg plass på Svalbards største begivenhet i år!

Svalbard Skimaraton tiltrekker seg rundt 800 deltakere årlig, inkludert mange verdensklasse-racere, og all overnatting i Longyearbyen selges vanligvis ut mange måneder i forveien. Vårt spesialtilpassede tilbud vil garantere deg et komfortabelt og vennlig sted å slappe av før løpet og varme opp etterpå.

Svalbard Ski Marathon 1

Forestill deg at du glir over et uberørt hvitt lerret, omgitt av høye snødekte topper og store isete sletter. Svalbard, en øygruppe som ligger mellom Norge og Nordpolen, tilbyr en helt unik ramme for både friluftsentusiaster og eventyrsøkere.

Svalbard Skimaraton, som holdes årlig i april, tiltrekker seg skiløpere fra hele verden som er ivrige etter å teste evnen sin under ekstreme forhold. Maraton tilbyr to hovedløpsdistanser: den klassiske 42 kilometer helmaraton og 21 km halvmaraton. Enten du er en erfaren skiløper eller en førstegangsdeltaker, dekker arrangementet alle ferdighetsnivåer, og gir en spennende mulighet til å flytte grensene dine i hjertet av den arktiske villmarken.

Selve maratonruten er en fascinerende reise gjennom det fryktinngytende landskapet på Svalbard.

Selv om dette maraton utvilsomt er et fysisk krevende forsøk, er det også en mulighet til å omfavne kameratskapet og eventyrlysten. Deltakerne vil møte likesinnede individer fra ulike bakgrunner, knytte nye vennskap og dele historier om sine arktiske erobringer. Arrangementets varme og innbydende atmosfære, kombinert med det slående bakteppet av Svalbards iskalde villmark, skaper en enestående følelse av fellesskap og felles prestasjon.

I tillegg til hovedløpet kan deltakere og tilskuere også delta i en rekke aktiviteter før og etter maraton, som å utforske Svalbards unike dyreliv, besøke historiske steder og nyte tradisjonell arktisk mat. Fordyp deg i den rike kulturarven til denne avsidesliggende øygruppen og oppdag motstandskraften til lokalsamfunnene som lever i harmoni med det arktiske miljøet.

Svalbard Ski Marathon4
Svalbard Ski Marathon

Bestilling av overnatting hos oss for maraton 2024 er nå åpen på vår online booking på nettsiden vår!

Hva vi tilbyr:

  • Frokost: Start dagen med en deilig frokost inkludert i rompris. Fra 7.30 til 10.00.

  • Spesialmaratonfrokost: I maratonperioden (12. 13. og 14. april), gjør vi det ekstra for å sikre at energinivået ditt er på topp. Nyt en spesielt utvalgt frokost; med egg, frukt, vafler, kjeks og pølser! For å imøtekomme tidlige oppstandere, begynner frokosten på maratondagen, 13. april, kl.07:00.

  • Gratis kaffe og te: Under hele oppholdet kan du nyte den beroligende varmen fra gratis kaffe og te, tilgjengelig for deg når som helst.

  • Hvis du planlegger å forlenge oppholdet utover maraton, er vi her for å hjelpe deg med å bestille turer før eller etter maraton. Du kan sjekke aktivitetene du kan gjøre på vår Aktivitetsside eller Aktivitetskalender. Hvis du trenger hjelp med anbefalinger, ikke nøl med å gi oss beskjed!

  • Eksklusiv rabatt på turer: Som vår verdsatte gjest (for direktebestillinger) har du 5% rabatt på turer hos utvalgte partneroperatører.

Bestill ditt opphold hos oss. Sjekk vår tilgjengelighet her.

Eller ta kontakt med oss: info@gjestehuset102.no

Vi sees her!