Isfjord Safari mot Colesbukta

med Hurtigruten Svalbard

Med våre åpne polarcirkelbåter kommer man seg raskt ut på fjorden, og kursen settes mot Colesbukta. Det arktiske landskapet er fremtredende og det er umulig å ikke bli betatt av naturen som omgir båten i det den suser ut over Isfjorden. Vi passerer gruvebyen Grumant før vi svinger inn i den lune Colesbukta og herfra beveger vi oss rundt til fots på en spennende oppdagerferd. Er været bra tenner vi bål og griller før returen mot Longyearbyen. Velkommen på tur med oss.

En historisk og kulturell reise til Colesbukta

På denne turen tar vi deg med på en historisk og kulturell reise til Colesbukta, en 4,5 km bred bukt på sørsiden av Isfjorden, hvor vi finner spor som går tilbake til den Sovjetiske kulldriften på 1900 tallet. Sammen med Grumant utgjorde Colesbukta en av de største gruvebyene på Svalbard under den kalde krigen, og på slutten av 50-tallet hadde over 1000 mennesker sitt bosted og sin arbeidsplass her. Colesbukta fungerte som utskipningshavn for kullgruvene i Grumant som vi vil passere på vår vei mot Colesbukta.

Billett TypeBillettavgift
Per personNOK2,490.00

 

Fakta om turen

Vanskelighetsgrad

3 – Passer for de med normalt god form

Aldersgrense

14 år

Minimum antall deltagere

2

Varighet

5 timer

Isfjord safari to Coles Bay5
Isfjord safari to Coles Bay6

 

Utforsk de forlatte bygningene

På denne turen går vi i land i Colesbukta og vandrer rundt for å utforske den gamle bygningsmassen og se etter spor fra en svunnen tid. Det er 10-12 større bygninger i området og flere ruiner, og selve jernbanelinjen som linket Colesbukta med Grumant finner vi mot nordvest. Jernbanelinja med sin karakteristiske overbygning av tre er godt synlig fra fjorden og tilgjengelig for fotturister. Her er også et rikt planteliv, blant annet med multe som ellers er svært uvanlig på Svalbard.

Isfjord safari to Coles Bay1
Isfjord safari to Coles Bay7

Inkludert i turen

• Transport fra/til overnattingssted
• Lån av flytedress.
• Båtfører og guide med nødvendig sikkerhetsutstyr
• Varm drikke/kjeks og et lett måltid

Deltagere må selv ha med varme klær samt lue og votter.

Selv om det er sommer kan det være kaldt på Svalbard. Spesielt når man er på båttur i åpen polarcirkel-båt. Vi låner ut flytedresser, redningsvest og goggles til alle gjester, men anbefaler at man kler seg godt under.

Vi anbefaler:
• Varme sko (fjellsko er anbefalt)
• En tykk ullgenser eller tynn dunjakke
• Ullundertøy
• Votter/hansker
• Hals/buff
• Lue

Har du ikke fjellsko/støvler, har vi et begrenset utvalg støvler til utlån.

Man kan oppleve både regn og sjøsprøyt, så vi anbefaler å pakke kamerautstyr godt, og helst i vantett pakkpose. Hurtigruten Svalbard er ikke ansvarlig for eventuelle skader som kan oppstå på ditt personlige utstyr.

Isfjord safari to Coles Bay3

Legg igjen en kommentar