Isbre Safari Tempelfjorden og Tunabreen

med Hurtigruten Svalbard

Bli med på båttur mot den mektige Tuna- og Von Postbreen innerst i Tempelfjorden. På veien passerer vi Villa Fredheim, Hilmar Nøis sin hovedstasjon ytterst i den store Sassendalen. Underveis gjør en stopp ved det flotte fuglefjellet Diabas der vi kommer nært innpå de travle fuglene som hekker der. På nordsiden av Sassenfjorden troner det mektige Tempelfjellet som gir oss en fantastisk utsikt. I det fjerne kan vi se den mektige brefronten som vi stadig kommer nærmere.

Lydløst med «Kvitbjørn»

Vi runder Revneset og kurser østover mot Tempelfjorden i vår nye lukkede hybridbåt «Kvitbjørn». Båten er utstyrt med hybrid motorløsning, den er 14,9 meter lang og svært komfortabel med moderne løsninger. Etter en god time er vi vel inne i Tempelfjorden og vi nærmer oss isbreen. Inne ved breen bruker vi båtens elektriske motorer og får da en helt lydløs fremdrift. Det vil gi oss en unik mulighet for å oppleve naturen og dyrelivet.

Billett TypeBillettavgift
Per personNOK2,490.00 
 
  

 

Fakta om turen

Vanskelighetsgrad

2 – Passer for de fleste

Aldersgrense

8 år

Minimum antall deltagere

2

Varighet

5 timer

Glacier safari to Tempelfjorden and Tunabreen Photo Eveline Lunde 1
Von Post

 

 

 

En mektig opplevelse ved Tunabreen

Tunabreen har en utrolig vakker brefront som tar pusten av mange. Her gjelder det å ha kameraet klart. Den vakre blåfargen er en kontrast til det ellers brune landskapet og fjellene. Tunabreen er en av breen på Svalbard som kalver, så om du er heldig kan du være vitne til store ismasser som løsner fra breen og faller ut i havet. Etterfulgt av et stort smell og litt bølger er dette en mektig naturopplevelse. Har breen kalvet mye det siste døgenet, vil det også være masse is i vannet foran breen. Fra de kan vi høre poppelyder fra tusen år gamle luftbobler som sprekker.

Glacier safari to Tempelfjorden and Tunabreen 1
Glacier safari to Tempelfjorden and Tunabreen

Legg igjen en kommentar