Isbre Safari

med Svalbard Adventures

Et øyrike nord for fastlands-Norge, vilt, uberørt og uregjerlig. Et sted dekt av aktive bremasser og ruvende fjell, der naturen dominerer og årstider dikterer. La oss vise vei mot Isfjorden for å utforske naturens fremtredende isbreer med båt.

Vindens herskere

I Isfjorden venter tilfeldighetene og nære opplevelser. Fjorden er en arena for dyrelivet på Svalbard. Når varme havstrømmer møter det kalde ferskvannet fra breene utgjør dette et gunstig klima og gir næring for planter og dyr. Med havet som matfat vil du kanskje stifte bekjentskap med vindens herskere – deriblant havhest, krykkjer og lundefugl som svever langs vannflaten.

— Kom tett på det yrende dyrelivet, kom tett på Svalbard.

 

Kjenn på sjøbrisen og naturens krefter når vi reiser sjøveien i våre åpne RIB-båter. Kom tett på det yrende dyrelivet, kom tett på Svalbard. Vi stopper ved breen for å prøve å få et glimt av dyrelivet langs isflakene og området rundt, samtidig som vi tar oss et måltid og lytter til historiefortelling fra guiden. Isfjorden er full av aktive og spektakulære isbreer. Hvilken isbre vi besøker varierer fra dag til dag. Våre guider gjør en vurdering av vær og forhold, og velger den destinasjonen som vil gi deg den beste opplevelsen.

 

Billett TypeBillettavgift
Per personNOK1,890.00 
Også tilgjengelig som:
Barn under 15 årNOK645.00 

 

Fakta om turen

Vanskelighetsgrad: 2 – passer for de fleste

09:00 – 14:00

Minimum deltakere: 2 personer

Aldersgrense: 8 år

 

Isbreens krefter

 

Lyden av torden smeller fra isbreen. Breen er i bevegelse. Lyden kommer av ismasser som knekker av, flytter på seg og blir stadig dyttet nærmere det åpne havgapet i lagunen. Naturfenomenet kalles kalving. Isbreene på Svalbard er ikke som breene på fastlandet. De kan trekke seg langsomt tilbake over flere hundre år, for så plutselig å skyte voldsom fart og skli mange kilometer fram over noen få år. Denne prosessen kalles surging og skaper is formasjoner i breen som ofte kalver ut i havgapet.

 • Transport til og fra overnattingssted
 • Flytedress, redningsvest, sko og briller
 • Båtguide med nød- og sikkerhetsutstyr
 • Søk – og redningsforsikring
 • Lunsj, varm drikke og kjeks
 • Vi anbefaler ikke denne turen hvis du er gravid eller har ryggproblemer
 • Fartøyet kan ikke føre passasjerer under 14 år, med mindre man er ledsaget av en voksen. Nedre aldersgrense på denne turen er 10 år.
 • Egen bekledning: Ullundertøy, ullsokker, vindtett ytterbekledning og ekstra hansker
 • En liten ryggsekk til ekstra klær og mindre gjenstander
 • Vennligst informer om allergier eller andre preferanser på forhånd
 • Av sikkerhetsmessige årsaker kan reiseruten endres grunnet vær, vind og føre

Svalbard har et felles graderingssystem slik at du skal finne turen som passer for deg. Uthevet nummer er gradering for denne turen:

1 – Passer for alle

2 – Passer for de fleste

3 – Passer for de med normalt god form

4 – Passer for de med over gjennomsnittet god form

5 – Denne aktiviteten krever meget god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form