Ser du etter en hyggelig innendørsaktivitet i Longyearbyen, hvor du samtidig får brukt hendene og kreativiteten din? Bli med og lag dine egne unike arktiske suvenirer! Hva er bedre enn å ta med noe personlig fra reisen din? På Arctic Workshop kan du lage ditt eget lokale håndverk. Du kan bruke rå eller resirkulerte materialer fra Svalbard, inspirert av de naturskjønne omgivelsene. Disse personlige suvenirene er perfekte som unike Svalbard-gaver, eller som fine minner fra din arktiske opplevelse.

Longyearbyen er omgitt av villmark, og man kan finne inspirasjon overalt! Her kan du få ideer fra elementer i fjellet, havet, tundraen, i stillheten eller det yrende dyrelivet. Du kan bruke mønstre inspirert av for eksempel bjørnespor, blomster eller snøfnugg… på Arctic workshop kan du lage smykker fra minnene dine!

Svalbard har lange tradisjoner med håndverk, og spennende historie knyttet til bruk av forskjellige teknikker og materialer. Hvalfangere og jegere har brukt drivved i århundrer, det russiske Pomor-folket lagde klær med nålbinding, og reinsdyr har lenge vært brukt som et materiale for smykker og redskaper. På Arctic Workshop viser de deg hvordan du bruker naturlige materialer for å lage alt fra lommebøker til nøkkelringer! Eller hva med en brilleveske eller en lysestake? Bare fantasien setter grensene, og de kompetente guider hjelper deg med alt fra materiale og designideer.

Verkstedet tilbyr en hjemmekoselig atmosfære og er et fint alternativ hvis du vil ha en rolig og mer urban aktivitet – og passer for hele familien. Kanskje du trenger en pause fra ekspedisjonene utenfor byen? Arctic Workshop er organisert for funksjonshemmede og barn i alle aldre. Inkludert er henting på hotellet, mat og drikke. Verkstedet er åpent hver torsdag, fredag, lørdag og søndag, og varer i 5 timer.

Kom og finn din indre håndverker!

Registrer deg for vårt nyhetsbrev for nyheter og tilbud!