Fjordsafari mot Nordenskiöldbreen

med Svalbard Adventures

Bli med ut på vakre Isfjorden og opplev rå natur, kombinert med et lite stykke svalbardhistorie. Vi seiler mot Pyramiden og Nordenskiöldbreen, og på veien vil vi besøke unike hekkeområder for sjøfugl.

Båttur og sommerens yrende dyreliv

Vi kaster loss fra Longyearbyen i vår komfortable Stormforce båt og målet for dagen er Nordenskiöldbreen i Billefjorden. Sommeren på Svalbard byr på et yrende dyreliv, både på land og til havs. Spesielt fuglelivet er rikt på denne tiden av året og vi ser de som oftest samlet på bratte klipper, blant annet rundt Diabasodden som er vårt første stopp på turen. Av de vanligste artene finner vi praktærfugl, polarlomvi, lundefugl, ulike måkearter og alkekongen, for å nevne noen. Ha også øynene opp for sel, hval og hvalross.

BilletttypeBilletavgift
Per personNOK2,490.00 
Også tilgjengelig som
Children under 15 årNOK1,395.00 

 

Fakta om turen

Vanskelighetsgrad: 2

09:00 – 16:00

Minimum deltakere: 4 personer

Aldersgrense: 8 år

 

Fjord safari to Pyramiden by Svalbard Adventures Gjestehuset 102
Fjord safari to Pyramiden by Svalbard Adventures Gjestehuset 102 1

Billefjordens mange høyedpunkter

Ved inngangen til Billefjorden besøker vi Skansebukta. Bukta ligger i le for vær og vind, og ble i 1918 okkupert av Dalen Portland Cementfabrik i et forsøk på å utvinne gips. Gipsutvinningen foregikk i to perioder, men ble et kortlivet prosjekt. I dag ligger Skansebukta som et vernet kulturminne og tiltrekker seg fastboende og besøkende for sitt vakre område.

Innerst i Billefjorden finner vi den nå nedlagte russiske gruvebyen, rett under det ikoniske Pyramidefjellet. Det blir ikke ilandstigning på denne turen, men byen er godt synlig fra båten. Vi seiler mot dagens mål – Isfjordens mest imponerende isbre.

 

Fjord safari to Pyramiden by Svalbard Adventures Gjestehuset 102
Fjord safari to Pyramiden by Svalbard Adventures Gjestehuset 102 3

Nordenskiöldbreens front er høy og majestetisk, og blir kronet av de to nunatakene Terrier- og Perrier-fjellene. Rett som det er, kalver breen og skaper nye isberg som sel og hvalross kan hvile seg på. Hvis du lytter, vil du kunne høre isen knitre, som om det kommer bittesmå eksplosjoner fra den. Det er luftboblene i isen som sprekker og lager lyden. Er man ekstra heldig kan man se flere av Svalbards dyrearter i området.

 • Transport til og fra overnattingssted
 • Redningsvest
 • Båtguide med nød- og sikkerhetsutstyr
 • Søk – og redningsforsikring
 • Lunsj, varm drikke og kjeks
 • Vi anbefaler ikke denne turen hvis du er gravid eller har ryggproblemer
 • Fartøyet kan ikke føre passasjerer under 14 år, med mindre man er ledsaget av en voksen. Nedre aldersgrense på denne turen er 10 år.
 • Egen bekledning: Ullundertøy, ullsokker, vindtett ytterbekledning og ekstra hansker
 • En liten ryggsekk til ekstra klær og mindre gjenstander
 • Vennligst informer om allergier eller andre preferanser på forhånd
 • Obs! Tidlig i sesongen kan det være for mye is i Billefjorden til at vi kan komme oss helt inn til Pyramiden

Svalbard har et felles graderingssystem slik at du skal finne turen som passer for deg. Uthevet nummer er gradering for denne turen.

1 – Passer for alle

2 – Passer for de fleste

3 – Passer for de med normalt god form

4 – Passer for de med over gjennomsnittet god form

5 – Denne aktiviteten krever meget god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk for

Lunsj med spektakulær utsikt

Du vil fort forstå hvorfor Nordenskiöldbreen sies å være den vakreste breen i Isfjorden. Vi spiser lunsj foran breen og nyter den spektakulære utsikten. Lunsjen består av påsmurte rundstykker fra Restaurant Polfareren, samt et godt utvalg av varm drikke og kjeks.

På denne turen har hver gruppe maks 12 personer og egen guide. Båten er mindre og raskere enn de større båtene og har både varme og WC ombord.

NB! Tidlig i sesongen kan det være for mye is i Billefjorden til at vi kan komme oss helt inn til Nordenskiöldbreen og Pyramiden. Det er likevel mye natur i området som kan utforskes og kanskje er vi heldige å oppleve dyrelivet som ofte yrer på denne tiden av året.