Svalbard er åpent for turister fra flere land innen Schengen-området og EØS. Internasjonale besøkende fra andre land må gjennom en obligatorisk karantene ved innreise til Norge og Svalbard.

Siste oppdatering:

Turister fra flere land innenfor Schengen-området og EØS får reise til Norge og Svalbard. Land merket med gult har lov til å komme inn i Norge og Svalbard mens fylker i rødt er pålagt å gjøre en obligatorisk karantene når de kommer inn i Norge. Turister som har karanteneplikt ved innreise til Norge må gjennomføre karantenen sin på fastlandet før de reiser videre til Svalbard.

For en fullstendig oppdatert oversikt over disse landene, vennligst sjekk FHIs sider her.

2020.10.08 kart innreisekarantene nor

Reiseinformasjon:

Det går flere flyvninger i uken til Svalbard fra fastlandet med både SAS og Norwegian som gjennomføres med smittverntiltak ombord.
På Svalbard kan du delta på turer og aktiviteter med lokale aktivitetsleverandører som følger strenge smitteverntiltak.

Generell informasjon:

Råd og informasjon til befolkningen om nytt koronavirus (coronavirus eller COVID-19) finner du på Folkehelseinstituttets nettsted. Hvis du tror du kan være smittet, ring fastlegen. Dersom du er i Longyearbyen og ikke får tak i fastlegen din, ring legevakt i Longyearbyen: +47 79 02 42 00. Du skal kun ringe legevakten når du har behov for akutt helsehjelp.

Du kan også finne informasjon på nettstedene til Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) og Verdens helseorganisasjon (WHO):
European Centre for Disease Prevention and Control
World Health Organization

Gjestehuset 102 er åpent! For henvendelser, kontakt oss på info@gjestehuset102.no

Bestill rom her:

Deilig frokost, sengetøy og håndklær er inkludert.

Spørsmål? Kontakt oss.