Båttur til Barentsburg & Esmarkbreen

med Polar Charter

På tur mot Barentsbrug gjør vi først et stopp innom Esmarkbreen.
For å komme oss dit må vi krysse Isfjorden. Mens vi gjør det vil det 
majestetikse landskapet bestående av et aktivt dyreliv og høye fjell komme mer og mer tilsynet. Jo nærmere vi kommer isbreen vil den reise seg opp fra sjøen, og viser alle skuelystne hvor mektig den er. Her vil vi ligge i ca 15 minutter mens guiden ombord vil fortelle om dens historie.

Nå settes kursen mot Barentsburg, og mens vi på ny krysser deler av fjorden en gang til, blir det servert varm lunsj bak på dekket. Så når vi ankommer byen vil dere være mette og klare for å høre om historien til Svalbards Russikse hovedstad. Dette er den andre største byen på Svalbard, og har mye historie og fortelle. I dag bor det rundt 450 personer er, med russisk og ukrainsk bakgrunn. Her var det kommunismen som holdt fortet, og dette er det tydelig bilde av, når det første som møter deg når du kommer opp til sentrum av byen, er en statue av Lehnin. Den lokale guiden vil ta dere med på en rundtur gjennom byen og fortelle om dens historie mens dere ser på bygningene. Turen ender opp utenfor hotellet, hvor dere kan slappe av med en kaffe eller besøke suvenir butikken.

BillettypeBillettavgift
VoksenNOK 1,950 per person
Barn – 5 yearsGratis
Barn 6 – 15 yearsNOK900.00 per person
Senior citizens 65 +NOK1,750.00 per person
IMG 0819

På tur tilbake mot Longeyarbyen passerer vi Colesbukta, og guiden om bord vil fortelle om dens historie mens vi seiler forbi.  

Hele tiden er vi på utkikk etter hval som er blitt oftere og oftere er å se i fjordene rundt Longyearbyen. Er vi heldige nok til å kunne se dem, så vil vi gjøre et stopp. Hvalene som oftest er sett er beluga og vågehval. Men noen ganger er vi så heldige at vi også får sett spekkhogger, finnhval og blåhval. Finnhvalen er den neste største hvalen i verden, og blåhvalen er det største patte dyret!

 
download 4

Transport til/fra overnatting/havn Sightseeing Barentsburg. Varm lunsj tilberedt av kokken. Gi beskjed hvis du er vegetarianer.

 

Minn på varme klær og hansker! Det er ikke tillatt å ta med egen alkohol. Transport fra hotell/gjestehus starter kl. 08.30. Minimum antall deltakere er 10. Vær og eller isforhold kan gjøre at vi endrer rute dette er ingen grunn for refusjon. Refusjon kun når operatøren kansellerer reisen. Ta med billett. Ikke glem kameraet ditt.


Polar Charter ønsker deg en hyggelig tur!

IMG 0804
IMG 0817
  • Transport til og fra overnattingsstedet
  • Guide med sikkerhetsutstyr
  • Søk og redningsforsikring
  • Varm lunsj
  • Omvisning i Barentsburg

Svalbard har et felles karaktersystem slik at du finner turen som passer deg. Uthevet nummer er gradert for denne turen:

1 – Passer for alle

2 – Passer for de fleste

3 – Gjennomsnittlig fysisk form

4 – Over gjennomsnittlig fysisk form

5 – Krever eksepsjonell fysisk form